Оригинал (Original)
Автори: Г. Н.
Заглавие: Валоризация на странични продукти от преработка на домати - интегриран подход в производството на нови функционални и иновативни хранителни продукти с нулеви отпадъци - литературен обзор
Ключови думи: хранителни отпадъци, валоризация, функционални храни

Абстракт: Целта на тази статия е да се направи литературен обзор на информацията относно оползовтовряването на страничните продукти от преработката на домати и тяхното използване при получаване на нови функционални продукти. Отпадъкът, който се създава по време на преработката на доматите в доматен сок, съдържа важни биологично активни вещества. Тези вещества могат да бъдат носители на функционални характеристики при получаването на нови функционални храни.

Библиография

    Издание

    , том 35, стр. стр. 37-42, 2024, България, Машиностроене и машинознание
    Autors: Nakov, G. N.
    Title: Valorization of tomato processing by-products - an integrated approach in the production of new functional and innovative food products with zero waste - a literature review
    Keywords: food waste, valorisation, functional food

    Abstract:

    References

      Issue

      , pp. 37-42, 2024, Bulgaria,

      Вид: публикация в национален форум, публикация в реферирано издание