Оригинал (Original) | |||||
---|---|---|---|---|---|
Автори: Г. Н. Заглавие: Валоризация на странични продукти от преработка на домати - интегриран подход в производството на нови функционални и иновативни хранителни продукти с нулеви отпадъци - литературен обзор Ключови думи: хранителни отпадъци, валоризация, функционални храни Абстракт: Целта на тази статия е да се направи литературен обзор на информацията относно оползовтовряването на страничните продукти от преработката на домати и тяхното използване при получаване на нови функционални продукти. Отпадъкът, който се създава по време на преработката на доматите в доматен сок, съдържа важни биологично активни вещества. Тези вещества могат да бъдат носители на функционални характеристики при получаването на нови функционални храни. Библиография Издание
| Autors: Nakov, G. N. Title: Valorization of tomato processing by-products - an integrated approach in the production of new functional and innovative food products with zero waste - a literature review Keywords: food waste, valorisation, functional food Abstract: References Issue
|
Вид: публикация в национален форум, публикация в реферирано издание