Оригинал (Original)
Автори: Suleimanova S., Tomova D., Miteva M., Г. Н.
Заглавие: Изследване влизнието на напитки от растителен произход върху физичните и сензорните качества на беглутенови веган бисквити
Ключови думи: безглутенови бисквити, веган бисквити, алтернативни млечни п

Абстракт: Целта на тази статия е да се изследва възможността, за използване на алтернативни млечни продукти в производството на безглутенови бисквити. Тези новополучени продукти могат да бъдат определени и като веган бисквити. За целта като течна компонента в производството на бисквитите са използвани бадемова и овесена напитки. Направен е сензорен анализ, чрез който бисквитите, съдържащи бадемова напитка, са определени с най-добро сензорно качество.

Библиография

    Издание

    Машиностроене и машинознание, том 35, стр. стр. 34-37, 2024, България, Варна, Машиностроене и машинознание
    Autors: Suleimanova S., Tomova D., Miteva M., Nakov, G. N.
    Title: The influence of plant-based beverages on the physical and sensory properties of gluten-free vegan biscuits
    Keywords: non gluten cookies, vegan biscuits, alternative dairy products

    Abstract: The purpose of this article is to investigate the possibility of using alternative dairy products in the production of gluten-free biscuits. These new products can also be defined as vegan biscuits. For this purpose, almond and oat drinks are used as a liquid component in the production of biscuits. A sensory analysis was carried out, by which the biscuits containing almond drink were determined to have the best sensory quality.

    References

      Issue

      Mechanical Engineering and Mechanical Science, vol. 35, pp. 34-37, 2024, Bulgaria, Varna, Mechanical Engineering and Mechanical Science

      Вид: публикация в национален форум, публикация в реферирано издание