Оригинал (Original) | |||||
---|---|---|---|---|---|
Автори: Suleimanova S., Tomova D., Miteva M., Г. Н. Заглавие: Изследване влизнието на напитки от растителен произход върху физичните и сензорните качества на беглутенови веган бисквити Ключови думи: безглутенови бисквити, веган бисквити, алтернативни млечни п Абстракт: Целта на тази статия е да се изследва възможността, за използване на алтернативни млечни продукти в производството на безглутенови бисквити. Тези новополучени продукти могат да бъдат определени и като веган бисквити. За целта като течна компонента в производството на бисквитите са използвани бадемова и овесена напитки. Направен е сензорен анализ, чрез който бисквитите, съдържащи бадемова напитка, са определени с най-добро сензорно качество. Библиография Издание
| Autors: Suleimanova S., Tomova D., Miteva M., Nakov, G. N. Title: The influence of plant-based beverages on the physical and sensory properties of gluten-free vegan biscuits Keywords: non gluten cookies, vegan biscuits, alternative dairy products Abstract: The purpose of this article is to investigate the possibility of using alternative dairy products in the production of gluten-free biscuits. These new products can also be defined as vegan biscuits. For this purpose, almond and oat drinks are used as a liquid component in the production of biscuits. A sensory analysis was carried out, by which the biscuits containing almond drink were determined to have the best sensory quality. References Issue
|
Вид: публикация в национален форум, публикация в реферирано издание