Оригинал (Original) | |||||
---|---|---|---|---|---|
Автори: Г. Н., Иванова, Н. В., Славова, В. О., Stamatovska V. Заглавие: Влияние на температурата върху екстракцията на β-каротин от моркови с някои органични разтворители Ключови думи: екстракция, моркови, органични разтворители Абстракт: В настоящата публикация е установено влиянието на температурата, поддържана по време на екстракцията на бета - каротин от моркови, съхранявани при различни условия. Екстракцията е проведена с няколко различни разтворителя: изопропанол, изобутанол, етилацетат, бутилацетат и 1,2 - дихлоретан. Установено е, че с нарастването на температурата на екстракция, се увеличава и количеството на екстрахирания бета - каротин. Библиография Издание
| Autors: Nakov, G. N., Ivanova, N. V., Raykova, V. O., Stamatovska, V. Title: Effect of temperature on the extraction of β-carotene from carrots with some organic solvents Keywords: екстракция, моркови, органични разтворители Abstract: В настоящата публикация е установено влиянието на температурата, поддържана по време на екстракцията на бета - каротин от моркови, съхранявани при различни условия. Екстракцията е проведена с няколко различни разтворителя: изопропанол, изобутанол, етилацетат, бутилацетат и 1,2 - дихлоретан. Установено е, че с нарастването на температурата на екстракция, се увеличава и количеството на екстрахирания бета - каротин. References Issue
|
Вид: публикация в национален форум с межд. уч., индексирана в национален референтен списък