Оригинал (Original) | |||||
---|---|---|---|---|---|
Автори: Георгиева, Д. С., Горанов, П. В., Банкелли Л. Ф. Заглавие: Анализ на законодателството и изискванията за безопасност към материалите за опаковки на храни Ключови думи: законодателство, изисквания за безопасност, опаковки, храни Абстракт: Безопасността на храните е от особена важност за потребителите. Опаковките за хранителни продукти трябва да гарантират тяхното безопасното и отлично хигиенно състояние, да бъдат лесни за употреба и да отговарят на качествените и функционални нужди на продукта. Материалите, от които се правят опаковките на храните и тяхната технология за преработка, са от особено значение за поддържане на качеството на храните и оказват непряко влияние върху човешкото здраве. Изискванията към всички материали и предмети, предназначени за контакт с храни са описани в различни международни и национални документи. Целта на този доклад е да се направи преглед на действащото национално законодателство, а също така и на законодателството на ЕС. Библиография Издание
| Autors: Georgieva, D. S., Goranov, P. V., Banchelli L. F. Title: Analysis of legislation and safety requirements for materials used for food packaging Keywords: legislation, safety requirements, packaging, food Abstract: Food safety is of particular importance to consumers. Food packaging must ensure their safe and excellent hygienic condition, be easy to use and meet the quality and functional needs of the product. The materials from which food packaging is made and their processing technology are of particular importance for maintaining food quality and have an indirect impact on human health. The requirements for all materials and articles intended to come into contact with food are described in various international and national documents. The purpose of this report is to review existing national legislation as well as EU legislation. References Issue
|
Вид: публикация в международен форум, публикация в реферирано издание